Tomašević o Dudi: Otišao je poslednji Mohikanac

Podeli:
Dejan Tomašević, Aleksandra Radivojević
Sport Klub

Gost devete epizode podkasta Uručenje bio je proslavljeni reprezentativac Srbije Dejan Tomašević.

On se prisetio najbitnijih momenata u karijeri, bivših saigrača i rivala protiv kojih mu je bilo najteže da igra.

Govorio je o saradnji sa Duškom Vujoševićem, Svetislavom Pešićem, Dudom Ivkovićem, za kojeg je istakao da je promenio evropsku košarku.

„Veliki čovek, mislim da je on bio poslednja veza ove moderne košarke sa onom jugoslovenskom. Njegovim odlaskom kao da je otišao poslednji Mohikanac. Neko ko je svima bio prijatelj, dovoljno blizak da možeš da ga nazoveš prijateljem, a i dovoljno veliki autoritet da bespogovorno uradiš sve što ti kaže“, rekao je Tomašević za Sport Klub.

Jedan od ambasadora Fajnal-fora u Beogradu podelio je svoje utiske o završnom turniru Evrolige, ali se osvrnuo i na najbitnije momente igračke karijere. Tomašević je otkrio kako je proslavljao titule koje je osvajao sa Crvenom zvezdom, a kako one osvojene sa Partizanom. Evropski šampion sa ekipom Panatinaikosa prisetio se saradnje sa Željkom Obradovićem, Duškom Vujoševićem, Svetislavom Pešićem, Dudom Ivkovićem. Kako vidi budućnost srpske i evropske košarke, ko će naslediti Đordija Bertomeua na čelu Evrolige i ima li u njoj mesta za dva srpska kluba u istoj sezoni – o svemu tome razgovarali smo sa Dejanom Tomaševićem.

Kompletan razgovor sa Dejanom Tomaševićem pogledajte OVDE.

Komentari

Vaš komentar