Treneri: Vujoševiću i Kovačiću nagrade za životno delo

Podeli:
Partizan NIS/Aba liga

Udruženje srpskih košarkaških trenera odlikovaće Duška Vujoševića i Zorana Kovačića nagradama za životno delo. Oni će dobiti ova priznanja pred početak trenerske klinike u hali "Ranko Žeravica" 1. jula.

Nagrada nosi ime Slobodan Piva Ivković, a UKTS sa velikim zadovoljstvom poziva srpske trenera da dođu i uveličaju dodelu najvećeg priznanja Udruženja.

Košarkaška klinika „Dušan Ivković“ počinje 1. jula u hali „Ranko Žeravica“, a pre prvog predavanja u 10.45 će biti dodeljene nagrade Vujoševiću i Kovačiću.

Vujošević ima 63 godine, a svoju karijeru je počeo još 1982. u OKK Beogradu, bio je trener zemunske Mladosti, Partizana, Crvene zvezde, Breše, Pistoje, Pezara, Radničkog, da bi od 2001. do 2010. vodio Partizan i tada je beležio najveće uspehe. Bio je i trener CSKA, CSP Limoža, selektor i Srbije i Crne Gore i Bosne i Hercegovine, a zatim je radio kao saradnik glavnog trenera u rumunskom Klužu. Osvojio je Kup Koraća 1989, bio je pet puta prvak ABA lige, 12 puta državni šampion, a pet puta je osvajao sa svojim klubovima državne kupove.

Zoran Kovačić je počeo svoju karijeru 1967. u Karaburmi, a zatim je košarkašice Crvene zvezde vodio od 1981. do 1993. godine, sa pauzom od dve sezone kada je bio pomoćnik. Bio je trener i u Levskom, Kovinu, Budućnosti, a takođe je vodio razne selekcije mladih srpskih košarkašica od 2004. do 2013. godine. Poslednji klub koji je vodio je bila Zvezda 2013. godine. Zorana smatraju jednim od najboljih trenera u srpskoj ženskoj košarci.

 

Komentari

Vaš komentar