Vujošević za SK: Zvezda nam je pomogla, nije bilo kao danas

Košarka ostalo 24. mar. 202111:58 > 12:018 komentara
Podeli:

Postoje ljudi koji svojim ostvarenjima, delima i nastupom retko koga ostavljaju ravnodušnim, na ovaj ili onaj način. Takav je sigurno i gost nove epizode emisije Sportlight Duško Vujošević. U kakvom drugačijem, nego do kraja otvorenom razgovoru, proslavljeni trener je pričao kako je razočarani dečak koji nije prošao igračku selekciju, započeo trenersku karijeru.

Ko ga je inspirisao i kako je od početka primenjivao metode koje naizgled nisu imale mnogo veze sa košarkom, psihologija, socioligija, umetnost, pa do analize uspeha američkog olimpijskog hokejaškog tima na Olimpijskim igrama u Lejk Plesidu.

Koliko mu je Zvezda izbacivši Cibonu u polufinalu plej-ofa pomogla da ostane prvi trener Partizana?! Može li model dugovečnog rada u klubu i razvijanje mladih igrača (analogija sa Fergusonom u fudbalu) da opstane danas? Zašto može da radi u sredini gde se oseća komforno u svom konceptu rada i kako ga je odlazak u CSKA bacio u letargiju i depresiju?

Izneo je i šokantan detalj da je svojevremeno jedan igrač Partizana prenosio navijačima kad mu kolege dobijaju plate i premije. Kako se borio i izborio protiv toga?

Zašto je evropska košarka u krizi i ko je za to kriv? Kako izaći iz toga?

O odlasku iz Partizana, odnosu države prema klubovima i sportu, oproštaju od Balaševića, korisnosti druženja sa umetnicima, preporukama za knjige i još mnogo toga pogledajte intervju Duška Vujoševića- Sportlight-sreda u 16:15, SK1

Komentari

Vaš komentar