WABA: Celje bolje od Partizana, Vojvodina od Kama

Podeli:
ŽKK Partizan

Počela je regionalna WABA liga za košarkašice, a na startu takmičenja, Vojvodina je kao gost pobedila Kam iz Severne Makedonije sa 100:48, dok je Partizan na svom parketu poražen ekipe Celja sa koja slovi za jednog od favorita kada je reč o osvajanju trona sa 79:65.

Inače, tron je ostao upražnjen, s obzirom da je ekipa Beroe, koja je prošle sezone u velikom finalu pobedila Budućnost, odustala od takmičenja. Isto je učinila i ekipa Feniksa, ali neposredno pre početka takmičenja.

Celje je opravdalo ulogu favorita protiv Partizana, koji je parirao ekipi iz Slovenije tokom prve deonice. Međutim, u nastavku, Celje je pobeglo na 47:31, a zatim mirno i sigurno stiglo do pobede.

Prevagu na tasu Celja, donele su Katrin Pardi sa 24, Isabela Ramona sa 15 i Li Bartelme sa 10 poena. Kod Partizana, raspoložene za igru u napadu, bile su Sofija Olić sa 20, odnosno Jovana Boričić, Marina Davinić i Nina Samardžić sa po osam poena.

Vojvodina je protiv Kama iz Makedonske Kamenice, kontrolisala dešavanja na parketu u prvog do poslednjeg minuta – 100:48. Najefikasnije u sastavu Vojvodine, bile su Sara Lomis sa 30, Nikolija Jovanović sa 19, Jovana Jovović sa 12, Vladana Vujisić sa 10 poena.

ŽKK Budućnost
ŽKK Budućnost

U novoj sezoni regionalnog takmičenja igraće 11 klubova, koji će biti podeljeni u dve grupe. Grupa A: Kam iz Makedonske Kamenice, Budućnost, Orlovi, Triglav, Vojvodina, Feniks (odustao od takmičenja). Grupa B: Badel, Partizan, Montana, Celje, Banovići, Požega. Odluka o šampionu, kao i prethodnih sezona biće doneta na finalnom turniru, a domaćin će biti naknadno određen.

U ostalim mečevima prvog kola, snage će odmeriti Budućnost i Triglav, odnosno Badel i Montana.

Komentari

Vaš komentar