Kup CG: Budućnost lako do finalnog turnira

Podeli:
KK FMP
KK FMP

Košarkaši Budućnosti lako su opravdali ulogu favorita protiv Primorja iz Herceg Novog, ekipe koja je jedno od najprijatnijih iznenađenja šampionata Crne Gore – 109:80.

Izabranici Dejana Milojevića dominirali su od prvog do poslednjeg minuta, izborili su plasman na finalni turnir koji je trebalo da se odigra od 11. do 13. februara, ali je odložen zbog obaveza reprezentacije u poslednjem FIBA prozoru koji se organizuje u Podgorici i na kojem će izabranici Boška Radovića nastojati da izbore plasman na smotru najboljih selekcija Starog kontinenta.

Prevagu na tasu Budućnosti koja je igrala u najjačem mogućem sastavu, doneli su Melvin Edžim sa 19, Džastin Kobs sa 16, Suad Šehović sa 14, Fedor Žugić sa 13, odnosno Petar Popović i Danilo Nikolić sa po 12 poena. Kod Primorja, raspoloženi za igru u napadu, bili su Boris Jeknić sa 18, Novak Obradović sa 12, odnosno Markis Mozli i Veselin Kovačević sa po 10 poena.

U ostalim mečevima četvrtfinala, snage će odmeriti Podgorica i Lovćen (17.00), Zeta – Sutjeska (13. februara), odnosno Studentski centar i Mornar iz Bara, a termin ove utakmice, kao i finalnog turnira će biti naknadno određen.

Komentari

Vaš komentar