„Lebron, AD i ja… Starteri!“

Podeli:
Rob Carr Getty Images Sport

Novi igrač Los Anđeles Lejkersa je nemački bek Denis Šreder, a čovek koji je u NBA već osam godina istakao je da posle mandata koji je proveo na klupi Oklahoma Siti Tandera, nema nameru da ne bude starter u svom novom klubu – šampionskim Los Anđeles Lejkersima.

Već dve godine sam ulazio sa klupe igrajući za OKC. Mislim da su moji agenti pričali sa predstavnicima Lejkersa pre nego što su trejdovali za mene“, izjavio je 27-godišnji Denis Šreder.

Zanimljivo je da je u prethodnoj sezoni, u kojoj su se Lejkersi „okitili“ šampionskim prstenom NBA, vrlo često na poziciji plejmejkera igrao Lebron Džejms.

Mogu da budem starter zajedno sa Lebronom i Entonijem Dejvisom, mislim da bih prvenstveno rasteretio Lebrona“, rekao je nemački košarkaš.

Šreder je u NBA došao iz Braunšvajga 2013. godine, a tada su ga draftovali Atlanta Hoksi, za koje je igrao do 2018. godine, kada je prešao u Oklahoma Siti Tander, u kojem je najčešće ulazio sa klupe jer je startni organizator igre bio neprikosnoveni Kris Pol.

U protekloj sezoni Šreder je završio drugi u glasanju za najboljeg „šestog“ igrača lige, a priznanje je osvojio Šrederov saigrač u sledećoj sezoni – Montrez Herel.

Najbolja sezona u Šrederovoj karijeri bila je 2017/2018. kada je u proseku imao 19,4 poena i 6,2 asistencije po utakmici.

 

Komentari

Vaš komentar