Lu: Lebron i Džordan su isti

Košarka 2. feb 202118:37 > 19:076 komentara
Podeli:
Tyronn Lue
Getty Images North America / Copyright 2021 NBAE

Trener Los Anđeles Klipersa Tajron Lu dao je svoje mišljenje o jednoj od tema koje poslednjih godina opsedaju košarkaški medijski prostor – pitanju najvećeg u istoriji NBA. Lu je kao igrač nastupao zajedno sa Majklom Džordanom u Vašington Vizardsima u poznoj fazi njegove karijere, a kao trener je 2016. godine vodio Klivlend Kavalirse, koji su predvođeni Lebronom Džejmom osvojili šampionski prsten.

Za Lua nema mnogo razlike između dvojice košarkaških velikana.

MJ i Lebron su isti – obojica žele da pobede i spremni su da urade šta god da je potrebno za pobedu. Sarađivao sam sa obojicom i mislim da su i jedan i drugi sjajno radili na tome da zbliže tim i povežu ga što je više moguće, kako bi se svi osetili delom kolektiva. Čovek bi pomislio da će oni biti veći od samog sporta, ali kada ste sa njima u timu vidite da oni samo odrađuju svoju ulogu, a to je da budu lideri i da se postaraju da svi znaju šta treba da rade“, izjavio je 43-godišnji Tajron Lu.

Lu je u NBA igrao od 1998. do 1999. godine, a uglavnom je imao ulogu defanzivnog specijalca. Po završetku igračke karijere radio je kao pomoćnik u Bostonu, Klipersima i Kavalirsima, a potom je u Klivlendu preuzeo rolu glavnog trenera. Tu je 2016. ostvario i najveći uspeh karijere – osvojio je naslov NBA prvaka.

Lu je u sezoni 2019/2020. bio pomoćnik Doku Riversu, a od starta tekuće sezone je glavni trener ekipe.

Komentari

Vaš komentar