Pelister razbio MZT, Kesar i Malešević solidni

Podeli:
Christian Petersen, Getty Images Sport

U 4. kolu elitnog šampionata Severne Makedonije u subotu je na programu bio samo jedan susret. Duel Pelister - MZT Skoplje 2 pripao je više nego ubedljivo domaćem timu - 105:66.

Christian Petersen, Getty Images Sport

Drugi tim MZT Skoplja je bio nedorastao protivnik ekipi iz Bitolja. Izjednačena borba viđena je samo na početku susreta, posle čega su domaći dodali gas i već u drugoj deonici odmakli rezultatski. Početkom drugog poluvremena dogodio se totalni krah gostujućeg sastava, koji su za tih 20 minuta igre postigli svega 28 poena.

Najbolji u pobedničkom sastavu su bili Džordan Kalahan, koji je postigao 19 poena i Bojan Trajkovski sa 18 poena, 6 skokova i 3 asistencije. Srpski igrači u Pelisteru imali su dobar učinak, Igor Kesar je uknjižio 17 poena i imao 5 skokova i 2 asistencije, a Nikola Malešević je dodao 13 koševa, 3 skoka i 4 asistencije.

U skopskom timu, Tremien Izabel je upisao 19 koševa, 6 skokova i 4 asistencije, a Srbin Luka Savićević se za nepunih 9 minuta igre nije upisao u listu strelaca, a imao je 2 skoka.

Lider šampionata je neporaženi Rabotnički sa skorom 3-0, slede: Euro Nikel, Kumanovo i FMP Akademija 2-1, Gostivar 1-2, TFT Skoplje, MZT Skoplje i Crn Drim 1-1, Pelister 1-0, Kožuv 0-2, Vardar 0-0.