MZT Skoplje osvajač Kupa, skroman učinak Bojića

Podeli:
Christian Petersen, Getty Images Sport

Osvajač severnomakedonskog "Kupa Blagoja Georgievskog Buštura" je ekipa MZT Skoplja. "Metalci" su u finalnom susretu savladali velikog rivala, tim Rabotničkog - 77:69. Rabotnički, dakle, nije uspeo da odbrani trofej u najmasovnijem takmičenju osvojen pre dve sezone, jer prošle sezone Kup nije odigran zbog pandemije korona virusa.

MZT Skoplje se ovim trijumfom izjednačio sa Rabotničkim po broju trofeja u nacionalnom Kupu, sada oba tima imaju po 10 pobeda u finalima ovog nadmetanja. Ekipa iz skopskog naselja Aerodrom je svih 40 minuta susreta držala konce igre i imala rezultatsku prednost, nije dozvolia Rabotničkom nijedno izjednačenje rezultata, a kamoli vođstvo. „Metalci“ su, praktično, sve vreme držali protivnika na sličnoj distanci, od oko 10 poena, u 10. minutu je na semaforu stajalo 23:10, a osam minuta kasnije bilo je 35:25, da bi se na veliki odmor otišlo kod 37:28. 

Princip „ista meta, isto odstojanje“ važio je i u nastavku utakmice, u 27. minutu je na semaforu stajalo 49:39, a u četvrtom periodu u dva navrata MZT Skoplje je imalo „plus 9“. Sve šta je do kraja meča Rabotnički uspeo bilo je da smanji minus na 4, 5 poena, ali snage za preokret nije imao.

U pobedničkom timu Damjan Stojanovski je zabeležio 19 poena, 5 skokova i 3 asistencije, a Bojan Krstevski 18 poena i 4 skoka, dok je Andrija Bojić imao skromniji učinak u odnosu na vrlo dobru polufinalnu partiju, ubacio je 4 poena i dodao 1 skok i 1 asistenciju. 

Ivan Aska iz Rabotničkog je uknjižio 20 poena, 12 skokova i 1 asistenciju.

 

Komentari

Vaš komentar