Nastavlja se bura u BiH, Macurin dabl-dabl 17 i 17!

Podeli:
Christian Petersen, Getty Images Sport

U subotu su odigrane prvenstvene utakmice u regionu, u elitnim ligama Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Slovenije.

U 6. kolu hrvatske Premijer lige Gorica je ubedljivo slavila na gostovanju u Zaboku (96:72) na meču, u kojem nije bilo nikakvih neizvesnosti. Posle 6. kola stanje na tabeli izgleda ovako: Split 5-1, Gorica 4-2, Cibona Škrljevo i Cedevita 4-1, Zadar i Osijek 3-2, Sonik Puntamika i Zabok 2-4, Šibenka 1-4, Furnir i Alkar 0-5.

A u premijernom kolu lige BiH postignuti su ovi rezultati: Sloboda – Široki Brijeg 68:77 i Posušje – Bosna Rojal 82:75, dok utakmice Promo – Leotar, Radnik – Bratunac nisu odigrane.

Naime, zbog odluke UO KS RS, kojom klubovi i službena lica iz Republike Srpske neće nastupiti u prvenstvu BiH, bez usvojene odluke UOKSBiH o kalendaru takmičenja i imenovanju komesara, utakmicu nisu odigrali Radnik i Bratunac, a prisutna su bila službena lica. Iz istog razloga  u Donjem Vakufu se nije pojavio Leotar, samo je u zakazanom terminu utakmice podbačena lopta. Dakle, bura u košarci BiH se nastavlja…

A Široki Brijeg je pobedio u Tuzli posle bolje igre u drugom poluvremenu, predvođen Lukom Božićem, koji je uknjižio 22 poena, 5 skokova i 2 asistencije. Posušje je imalo inicijativu skoro svih 40 minuta susreta sa Bosnom. Dontej Keraders je postigao 21 poen, a dvojica igrača su imala dabl-dabl učinak Marko Ramljak (20 poena, 10 skokova, 3 asistencije) i Alan Vigins (21 poen, 14 skokova).

U 3. kolu makedonske lige na programu su bile četiri utakmice: MZT Skoplje 2 – Gostivar 67:92, Rabotnički – Angeli 86:69, Kožuv – FMP Akademija 69:76, Kumanovo – TFT Skoplje 65:85.

Gostivar je deklasirao ekipu MZT Skoplja 2, pobednički tim predvodili su Ejasu Vorku sa 19 poena, Aleksandar Todorović sa 11 poena i 8 skokova i Nikola Silađi sa 9 poena i 3 skoka. 

Rabotnički je veoma lako izašao na kraj sa timom Angeli, a u domaćem sastavu Džekson Emerson je uknjižio 21 poen, a Miloš Macura je pružio dabl-dabl partiju, 17 poena i isto toliko skokova! I tome dodao 3 asistencije.

FMP Akademija je savladala Kožuv u gostima posle preokreta u drugom poluvremenu. Najefikasniji u redovima gostiju bio je Bri Ajvi sa 28 poena, a Stefan Krstajić je upisao 18 poena, 7 skokova i 4 asistencije.

TFT Skoplje se prošetalo Kumanovom i pregazilo domaći sastav, gosti su početkom poslednje deonice imali „plus 30“. Najbolji akter meča bio je as skopskog tima Lendrijus Horton, sa dabl-dabl učinkom, 20 poena, 10 skokova i 2 asistencije.

Skopljanci su ovom pobedom ostali na vrhu sa skorom 3-0, kao i Rabotnički. Slede: Gostivar 2-1, Pelister 2-0, MZT Skoplje , FMP Akademija, Kumanovo 1-2, MZT Skoplje, Feniks, Euro Nikel 1-1, Kožuv i Angeli 0-3.

U okviru 3. kola najbolje slovenačke lige su odigrane dve utakmice: Hopsi Polzela – Šenčur 77:84 i Podčetrtek – Triglav 87:72.

Šenčur, predvođen Gaborom Ožegovićem (25 poena) je savladao Hopsi Polzelu posle uzbudljive borbe. A Podčetrtek je rutinski nadigrao goste iz Kranja, a odličnu igru pružio je Simo Atanacković sa 28 poena, 6 skokova  i 3 asistencije. 

Na tabeli vode Podčetrtek i Šenčur sa maksimalnim skorom 3-0, zatim slede: Krka 2-0, Hopsi Polzela 1-2, ilirija, rogaška, Helios 1-1, Triglav Kranja 0-3, Tajfun Šentjur i Laško 0-2.

Komentari

Vaš komentar