Severna Makedonija: “Akademci” srušili lidera

Podeli:
košarka lopta koš
Shutterstock, Inc

U 8. kolu elitne makedonske lige u subotu su odigrana dva meča. FMP Akademija je u derbiju srušila dosadašnjeg lidera, ekipu TFT Skoplja 89:75 i zauzela čelnu poziciju, a Gostivar je deklasirao “fenjeraša”, tim Vardara 91:53.

„Akademci“ su krenuli silovito od starta i prvu četvrtinu završili sa visokom prednošću 30:16, što su, uslovno rečeno, gosti u drugom periodu donekle ublažili. Međutim, domaćin susreta je u nastavku ponovo stekao petnaestak poena viška i stigao do mirnog trijumfa.

U pobedničkoj ekipi najbolji su bili Ronald Heris, sa 22 koša, 9 skokova i 5 asistencija i Teodor Atanasov, koji je upisao 20 poena i 9 skokova.  Za ekipu TFT Skoplja Lehlen Anderson je uknjižio 27 koševa i 5 skokova.

Gostivar je sa pola snage savladao autsajdera, ekipu Vardara. Samo na početku utakmice je bio ravnopravan odnos snaga, da bi u drugoj četvrtini domaći postigli 30 poena, a gosti samo 9! I u drugom poluvremenu je potrajala dominacija domaćih i debakl Skopljanaca je bio neminovan.

U pobedničkom timu, svi, osim Kajlera Mozlija, upisali su se u listu strelaca i uglavnom, ravnomerno raspodelili broj poena, a Malkolm Armstid je za nijansu bio efikasniji od ostalih. Postigao je 17 poena i tome dodao 3 skoka i 2 asistencije.

U Vardaru je dvocifren učinak jedino imao Viktor Tašovski, koji je zabeležio 12 poena i 2 asistencije.

Poredak na tabeli: FMP Akademija 4-1, Gostivar, TFT Skoplje i Kumanovo 3-2, Euro Nikel 3-1, Pelister i Rabotnički 3-0, Crn Drim 1-3,  MZT Skoplje 1-2, MZT Skoplje 2 0-4, Vardar 0-4, Kožuv 0-3.

Komentari

Vaš komentar