NBA plejmejker, pa beskućnik – sada na rehabilitaciji

Košarka 20. jan. 202118:49 > 18:53
Podeli:
Gregory Shamus, Getty Images Sport

Nekadašnji plejmejker pet NBA timova Delonte Vest doživeo je veliki životni „brodolom“ posle uspešne košarkaške karijere u kojoj je zaradio više od 16 miliona dolara – početkom 2020. godine medije je obišao snimak u kojem se vidi kako 37-godišnjak pod jakim uticajem droga živi na ulici.

Vesta je tada „pod svoje okrilje“ uzeo vlasnik Dalas Meveriksa, tima za koji je Vest svojevremeno nastupao, Mark Kjuban. Poznati biznismen tada je počeo da pomaže Vestu, a prema informacijama koje prenosi američki ESPN, Vest je trenutno jedan od štićenika rehabilitacionog centra „Ribaund“ na Floridi, koji radi sa nekadašnjim zavisnicima.

Tridesetšestogodišnji Vest je 2004. bio 24. pik Bostona na draftu, a posle tri sezone provedene u dresu Seltiksa u najjačoj ligi sveta igrao je u Klivlendu sa Lebronom Džejmsom i Dalasu (2011/12). Tokom NBA karijere u proseku je beležio 9,7 poena i 3,6 asistencija tokom osam sezona. Kasnije je bio član kineskih klubova Fudžijana i Šangaj Šarksa, a karijeru je završio 2015. kao igrač Teksas Legendi.

Vest je u NBA ligi zaradio nešto više od 16 miliona dolara, a tokom igračke karijere vodio je buran život i uspeo je da potroši i prokocka sve što je zaradio, a javno je govorio i o dijagnozi koju ima – bipolarnom poremećaju.

Komentari

Vaš komentar