2017: Jokić sa suzama u očima tražio da počinje na klupi

NBA 20. feb. 202112:271 komentar
Podeli:
Nikola Jokić
Photo by Matthew Stockman/Getty Images

Trener Denver Nagetsa Majk Maloun otkrio je jednu anegdotu o Nikoli Jokiću koja je umnogome uticala na budućnost organizacije.

Upitan da prokomentariše to što će Jokić biti starter zapadne konferencije u Ol-star utakmici, Maloun se prisetio 2017. godine.

Povezane vesti

„Nikada to neću zaboraviti, Jokić mi je došao u kancelariju sa suzama u očima i tražio da ulazi s klupe, toliko je bio frustriran što ne funkcioniše petorka sa Nurkićem i njime“, rekao je Maloun i dodao:

„Naporan rad se isplati i zaista sam srećan zbog Nikole jer je uradio sve što sam tražio od njega. Nikada mu posle sezone nisam govorio da mora da vežba šut, trojke, levi ili desni poluhorog. Uvek je bilo: ‘Moraš da sazriš, moraš da odrasteš, da se boriš bolje sa lošim situacijama i da budeš vođa, da budeš glasniji u svlačionici i fizički spremniji’. Sve to je uradio i srećan sam zbog njegovog uspeha“.

Ostalo je istorija, Jusuf Nurkić je te sezone poslat u Portland, a Jokić je zauzeo mesto startne petice i postao jedan od najboljih igrača u NBA.

Prošle sezone Nagetsi su stigli do finala zapada, a Jokić ove prosečno beleži 27,4 poena, 11,1 skok i 8,6 asistencija, uz 57% šuta iz igre.

Komentari

Vaš komentar