Holidej propušta početak sezone zbog bolesne supruge

NBA 5. sep. 201616:11 > 16:15
Podeli:
Stacy Revere/Getty Images

Košarkaš Nju Orleans Pelikansa Džru Holidaj propustiće početak nove sezone da bi bio uz svoju teško bolesnu suprugu Loren Holidej, koja je trudna, a dijagnostikovan joj tumor na mozgu.

Loren, bivša fudbalska reprezentativka Sjedinjenih Država, bila je u šestom mesecu trudnoće kada je saznala da ima benigni tumor na desnoj strani mozga. Iako taj tumor ne predstavlja opasnost po život njihove buduće ćerke, moraće da bude uklonjen što pre je moguće.

“Moja porodica je važnija od košarke. Osećam se počastvovano jer mogu da igram košarku i budem u poziciji u kojoj sam, ali je moja supruga nešto što mi je najvažnije na svetu. Ona dolazi ispred svega”, istakao je Holidej, “Očigledno je da smo uzbuđeni što ćemo postati roditelji, ali smo sada fokusirani na to da sve bude u redu i sa Loren i sa detetom. Naš prioritet u ovom trenutku je da pratimo Lorenine simptome i da se postaramo da ima relativno zdravu trudnoću”.

Termin za Lorenin porođaj je sredina oktobra, ali se njih dvoje nadaju da će biti moguće indukovati porođaj da bi operacija mogla da bude obavljena što pre. Za sada je plan da Loren bude operisana šest nedelja posle porođaja.

Jeff Vinnick/Getty Images

“Pelikansi su bili sjajni. Nije bilo nikakvog pritiska da budem sa timom ili da biram između tima i svoje supruge. Rekli su mi da prvo budem suprug, a mislim da ni ne shvataju koliko mi znači njihova podrška, a i mojoj porodici”, naglasio je Holidej.

Džru i Loren su se upoznali dok su studirali na UCLA i venčali su se u julu 2013. godine. Loren je dvostruka olimpijska šampionka, pošto je sa reprezentacijom Sjedinjenih Država osvajala zlata na Igrama u Pekingu 2008. i Londonu 2012. godine. Iz fudbala se povukla prošle godine da bi sa suprugom zasnovala porodicu.

“Ohrabrili smo Džrua da izdvoji vremena koliko mu je potrebno da bi bio sa svojom suprugom i porodicom, pre nego što se vrati među Pelikanse. Mi ćemo nastaviti da radimo sve što možemo da ih podržimo i pomognemo im u ovim teškim vremenima”, rekao je generalni menadžer Del Demps.