Noin otac: Žoakim je oduvek hteo kao Juing

NBA 6. sep 201611:54 > 11:55
Podeli:
Maddie Meyer/Getty Images

Proslavljeni francuski teniser Janik Noa rekao je da je njegov sin Žoakim oduvek sanjao da igra za Njujork Nikse i da je presrećan što će mu se taj san ispuniti. Noa je ovog leta prešao u redove Niksa, posle devet sezona provedenih u Čikago Bulsima.

Njegov otac je poslednji Francuz koji je osvojio Rolan Garos, a tokom karijere je osvojio 23 titule u singlu i 16 u dublu.

“To što će igrati za Nikse mu znači sve na svetu. Kada je bio dete, išli smo u Garden, gledali smo utakmice, gledali smo Patrika Juinga kako igra. Oseća se počastvovano što će igrati u Gardenu i vredno se sprema. Ima velika očekivanja, ne može da dočeka, a i ja ću biti tu da sve ispratim”, istakao je stariji Noa.

Poznato je da se neki košarkaši zanesu kada shvate šta sve Njujork nudi, ali francuski košarkaš neće imati taj problem, tvrdi njegov otac.

“Poznaje grad, rođen je ovde. Ne dolazi sa sela u Njujork. Dugo je živeo ovde. Ovaj grad, naravno, može da bude veoma opasan za jednog sportistu. Ali, on je svestan toga i motivisan je. Ovo je sjajna prilika za njega i daće sve od sebe za ovaj grad”, naglasio je Noa.