Kakav posao: Kavsi doveli Korvera!

NBA 6. jan 201712:12 > 12:17
Podeli:
Kevin C. Cox/Getty Images

Klivlend Kavalirsi i Atlanta Hoksi u završnoj su fazi pregovora o trejdu u kojem će Kajl Korver završiti u Ohaju.

U zamenu za sjajnog šutera, Kavsi će Atlanti dati Moa Vilijamsa, zaštićenog pika iz prve runde drafta 2019. godine, kao i Majka Danlivija, mada postoji mogućnost i da Danlivi ode u treći tim.

Korver, koji već 14 godina igra u NBA, rekao je da je imao vrlo emotivan sastanak sa trenerom Majkom Budenholzerom posle pobede Hoksa nad Pelikansimas 99:94. Korver je meč preseo na klupi.

“Osećanja su mi definitivno pomešana. Mnogo čvrstih veza imam s Atlanom, iz brojnih razloga, mnoge prijatelje… Ovde sam proveo i najbolje košarkaške godine, ovde su mi se rodila deca i teško je to ostaviti iza sebe“, rekao je 35-godišnji Korver i dodao:

“Naravno, za mene je sjajna prilika da odem u Klivlend i uzbuđen sam zbog toga, ali mnoge stvari će mi nedostajati. Iz košarkaške perspektive, Klivlend je idealan za mene i svestan sam toga“.

I o njemu imaju lepe reči u Atlanti, samo pročitajte ispod:

Korver je tokom karijere igrao za Filadelfiju, Jutu i Čikago, a u Hoksima je bio od 2012. Tokom karijere za tri poena šutira 43% – posle dve briljantne godine, procenti su mu malo opali u prethodnih sezonu i po, ali bi u Kavsima trebalo da ima više otvorenih pozicija.

Kavsi su trenutno drugi tim u NBA po procentu šuta za tri (39%), a Korver će im samo dodatno pomoći u nastojanju da odbrane titulu.