Boner objavio povlačenje u svom stilu

NBA 8. jan 20176:58
Podeli:
Andy Lyons/Getty Images

Nekadašnji centar San Antonio Sparsa Met Boner zvanično je potvrdio da je završio karijeru.

Boner je 12 sezona proveo u NBA ligi, kao 45. pika na draftu su ga 2003. godine izabrali Bulsi, ali nikada nije zaigrao za njih. U najjačoj ligi na svetu debitovao je u dresu Toronto Reptorsa, koji je nosio dve sezone, a u redovima Sparsa je bio od 2006. do prošle godine.

O povlačenju iskusnog centra se spekulisalo neko vreme, a on ga je potvrdio u zanimljivom videu.

U njemu se vidi Boner kako objavljuje svoju veliku odluku u praznom auditorijumu, zahvaljuje se brojnim gradovima i timovima za koje je igrao. Na kraju se zahvaljuje navijačima i od njih traži da ga se sećaju po onome što je najbolje radio, a potom umesto da šutira za tri poena, kreće da zakuca. Više od polovine Bonerovih šuteva tokom karijere bilo je za tri poena (1.923 od 3.768), a upisao je samo 34 uspešna zakucavanja.

Zanimljivo je da je Boner jedan od petorice igrača koji je deset sezona zaredom igrao za Sparse. Po tom parametru, uz rame je Dejvidu Robinsonu, Timu Dankanu, Toniju Parkeru i Manuu Đinobiliju. 

Boner će se već za nekoliko dana pridružiti komentatorskom timu televizije Sparsa, a debi na mestu stručnog konstultanta imaće u utorak, kada Teksašani dočekuju Milvoki Bakse.