"Jokić može sve"- Vilson Čendler objasnio

NBA 17. jan 20178:48 > 8:53
Doug Pensinger, Getty Images Sport

U novoj pobedi Denvera, ovoga puta protiv Orlanda blistao je (još jednom) Nikola Jokić. Srbin srećan, saigrači još srećniji.

Srpski reprezentativac postigao je 30 poena što je rekord njegove NBA karijere, ali je uz sa 11 skokova došao i do novog dabl-dabl učinka.

Malo je reći da su saigrači i navijači oduševljeni Jokićem, koji u izjavi nakon meča naglašava da je sve u dobroj „hemiji“ između igrača i da uvek uživa na parketu.

„Mislim da smo defanzivno odigrali sjajan meč, posebno u trećoj četvrtini. Kada postignete 30 poena onda ste zaista imali dobar meč, ali svi smo igrali kao jedan i to je razlog za ovu pobedu“, rekao je skromno Jokić.

Mudiaj i Jokić sjajno sarađuju, čini se sve bolje iz meča u meč.

„Prezadovoljan sam saradnjom sa njim. Stalno učimo i napredujemo. Svaki tim različito igra odbranu i moramo to dobro da prostudiramo i mislim da u budućnosti možemo da budemo sjajan tandem“, kaže srpski reprezentativac.

„Igrali smo sjajno pod košem, posebno u prvoj četvrtini i mislim da je u tome lepota. Laki i brzi pasovi čine košarku predivnom igrom. Kao što sam i rekao, ovo je zajednički uspeh svih igrača u timu.“

„Uvek uživam na terenu“, zaključio je Jokić kratak razgovor nakon meča.

Saigrači Jokića smatraju veoma važnim i inspirativnim saigračem.

„Kada igraš pored takvog čoveka koji nesebično dodaje lopte nakon nekoliko šuteva počneš da misliš da si sebičan i da moraš da praviš više asistencija“, kaže uz osmeh nakon meča Vilson Čendler.

„Jokić pravi gotovo 80% naših šansi. Kada je on na poziciji centra to stvara pritisak rivalima. Kada nam treba skok, on je tu. Kada treba da se odigra dobar pas, on je tu, kada treba da se šutira – Jokić može i to. Može da igra na svim pozicijama. Bez problema može da šutne trojku. Praktično – on može sve a to svima nama olakšava posao. Mislim da je za sve bolju igru zaslužan upravo Jokić“, kaže Čendler.