Greg Popovič se izjednačio sa Džerijem Slounom

NBA 3. feb. 20178:56 > 8:59
Podeli:
Getty Image/Ronald Cortes

Greg Popovič se izjednačio sa Džerijem Slounom po broju pobeda sa jednom NBA ekipom. Trijumf San Antonio Sparsa protiv Filadelfije (102:86) bio je 1.127 za legendarnog Popa na klupi Teksašana.

„Sve te pobede označavaju dugovečnost, tako da sam zahvalan što sam tako dugo na ovom radnom mestu“, rekao je Popovič posle utakmice.

Legendarni trener Juta Džeza je tokom 23 sezone uspeo da ostvari 1.127 pobeda, dok su Popoviču za tako nešto bile potrebne dve sezone manje. za razliku od Slouna, koji je igrao NBA finale sa Džezom, trener San Antonija je čak pet puta bio šampion.
„Juta je i onda bila ozbiljna organizacija, doduše i sada je. Trudili smo se da radimo slično kao i oni“.

Bek San Antonija Deni Grin bio je iznenađen podatkom vezanim za svog trenera.
„Čudi me da ranije nije prestigao Slouna, ali to dovoljno govori kakav je i on bio trener. Čestitke Popu, pokazao je koliko je veliki trener. Bilo je samo pitanje trenutka kad će doći do ovog istorijskiog rezultata, zbog igrača koje ima, zbog organizacije koju je uspostavio. Nastaviće da pobeđuje“, konstatovao je Grin.

Toni Parker je u San Antonio došao 2001. godine i sa Popovičem je četiri puta bio NBA šampion.
„Dok smo odrastali, Džeri Sloun je bio jedno od najvećih imena. Gledao sam okršaje Jute sa Bulsima Majkla Džordana. Fenomenalno je što je Pop stigao do tog nivoa, a uopšte ne deluje umorno. Čini mi se da neće u skorije vreme prestati ovo da radi. Naravno, i on se promenio tokom godina. Zajedno smo rasli. Na početku je sve izgledalo kao da smo u vojsci. Drago mi je što sam deo ove priče praktično od njenog početka“.

Greg Popovič je aktivni trener sa najviše pobeda u NBA ligi, a sve ih je ostvario sa San Antonio Sparsima. Pre ovog posla bio je u stručnom štabu Golden Stejt Voriorsa, koje je vodio Don Nelson. On je trener sa najviše pobeda u istoriji NBA lige. ima ih ukupno 1.335.