"Ne znam kako iko može da čuva Jokića"

NBA 11. feb. 20179:16 > 9:19
Podeli:
Sean M. Haffey/Getty Images

Krilni centar Denver Nagetsa Darel Artur ubeđen je da su pred Nikolom Jokićem najbolji dani.

Srpski centar upisao je 40 poena, 9 skokova i 5 asistencija u pobedi nad Niksima u Njujorku.

“On je poseban igrač, video sam to još u ranoj fazi prošle sezone. Teško ga je čuvati, ne znam kako iko može da ga čuva – on čini sve saigrače boljima, sa njime nam je napad deset puta efektniji“, kaže Artur i dodaje:

“Takođe, tek mu je 21 godina i još može da napreduje, mnogo je prostora za poboljašanje. Mrzi da gubi u bilo čemu, pa makar i u video igricama. Volim ga na terenu“.

https://youtube.com/watch?v=_BK9MfqXeN4

Trener Nagetsa Majk Maloun bio je srećan zbog Jokićevog učinka.

“Medison Skver Garden je posebno mesto – to što je Nikola imao ovakve brojke pred publikom u Gardenu samo znači da će legenda o njemu nastaviti da raste. Kada to uradiš ovde, onda si zacementirao svoje mesto kao pravi igrač u NBA ligi“, smatra Maloun i dodaje:

„On nije zvezda u nastanku, on jeste zvezda. Njegova statistika to potvrđuje. On to čini protiv najboljih igrača, Ol-starova. Dobiće sve što zaslužuje jer je sjajan dečko koji naporno radi“.

Takođe, Vilson Čendler izjavio je da je Jokić u njegovim očima već zvezda, a za tako nešto ima i razloga jer ove sezone srpski centar prosečno beleži 16 poena, 8,5 skokova i 4,2 asistencije.