Otkaz Barnsu zbog trejda Kazinsa

NBA 20. feb 201720:12 > 20:18
Podeli:
Rob Carr, Getty Images Sport

Sakramento Kingsi će se verovatno odreći usluga iskusnog Meta Barnsa kako bi otvorili dovoljno mesta u timu za igrače koji će doći u zamenu za Demarkusa Kazinsa i Omrija Kaspija, tvrde izvori bliski ligi.

Trejd u kojem je Kazins konačno napustio redove „Kraljeva“ uzdrmao je NBA svet i skoro potpuno u zapećak bacio ‚Ol star‘ utakmicu. 

Dugo se pričalo o odlasku jednog od najdominantnijih igrača lige iz Sakramenta, a u noći između nedelje i ponedeljka smo dobili razrešenje – Kazins je zajedno sa Izraelcem Kaspijem otišao u Nju Orleans. U suprotnom smeru su krenuli Badi Hild, Tajrik Evans, Lengston Gelovej kao i pik prve runde sa sledećeg i pik druge runde sa drafta 2018. godine.

Trejd će, čini se, uticati na još jednog igrača Sakramenta. Kako bi razmena tehnički mogla da bude kompletirana, Barns će najverovatnije biti otpušten, pa će u nastavku sezone moći da pojača neki od timova koji će se boriti za dobar rezultat u plej-ofu.

36-godišnji Barns je u dresu Sakramenta u svojoj 14. sezoni u NBA ligi prosečno beležio 7,6 poena i 5,5 skokova, a ljubitelji košarke ga najviše pamte iz perioda u kojem je igrao Los Anđeles Lejkerse.

Analizu trejda Kazinsa u Pelikanse pročitajte i pogledajte u blogu koji su spremili Darko Plavšić i Srđan Radojević.