Kazins menja broj na dresu, počinje od nule

NBA 22. feb 201713:03 > 13:18
Podeli:
Ezra Shaw/Getty Images

Demarkus Kazins će u Nju Orleans Pelikansima na dresu nositi broj nula. Bivši centar Kingsa i univerziteta Kentaki u dosadašnjoj karijeri je uvek imao broj 15 na leđima.

Kratko je obrazložio ovu promenu.

„Novi život…“

Kazins se u utorak oprostio od grada Sakramenta i od navijača Kingsa. Izuzetno emotivno je ispratio trejd na koji su se odlučili vlasnik Kingsa Vivek Ranadiv i menadžer Vlade Divac.
„Sve vreme sam mislio da ću se probuditi iz sna. Nije mi delovalo realno. Bilo je šokantno, ali sam imao vremena da razmislim o svemu. Mislim da ipak još nisam svestan svega što se događa“, objasnio je Kazins.

Snažni centar je u društvu Omrija Kaspija, koji je takođe bio deo trejda, privatnim avionom Pelikansa stigao u Nju Orleans. Rođen je u mestu Mobajl, koje je na malo više od dva sata vožnje od Nju Orleansa. 

„Sad sam mnogo bliži porodici, očekujte ih u velikom broju u dvorani. Kad sam bio dečak, dolazili smo ovde na porodična druženja, tako da mi je okruženje poznato. Entoni Dejvis mi je kao mlađi brat. Nismo igrali zajedno na Kentakiju, ali smo godinama gradili dobar odnos i van parketa. Radujem se što ćemo igrati zajedno“, izjavio je Kazins po dolasku u svoj novi grad. 

U Nju Orleansu vlada prava euforija povodom dolaska zvučnog pojačanja. 

„Ne mogu da budem više uzbuđen zbog dolaska Kazinsa i Kaspija u naš tim. Znam da svi sa ushićenjem iščekuju meč protiv Rokitsa u četvrtak, da vide na delu zajedno Dejvisa, Kazinsa, Holideja i družinu. nismo daleko od plej of mesta i želim da donesemo NBA prsten ovom gradu“, rekao je 89-godišnji vlasnik Pelikansa Tom Benson.