Kakva će biti Bogdanovićeva uloga u Vizardsima?

NBA 24. feb 20178:54 > 8:55
Podeli:
Getty Images, Michael Reaves

Bojan Bogdanović jedan je od najvećih dobitnika prethodnih dana, pošto je u trejdu iz Bruklin Netsa završio u zahuktalim Vašington Vizardsima.

“Velika je to promena za mene – iz najgoreg tima lige u jedan od najboljih, sa ol-star igračem na poziciji plejmejkera (Džonom Volom). Veliki korak napred i već na treningu video sam da u timu vlada sjajna hemija“, kaže hrvatski reprezentativac.

Bogdanović je došao u paketu sa Krisom Mekalohom u zamenu za Nikolsona, Torntona i pik iz prve runde drafta predstojećeg leta.

Hrvatski košarkaš imaće drugačiju ulogu – u najvećem broju slučajeva ulaziće sa klupe i imaće zadatak da oživi rezeve Vizarda, najslabiji deo tima.

“Uzbuđeni smo što nas je on pojačao, on je tip igrača kojeg smo želeli, daće našem timu novu dimenziju“, kaže trener Skot Bruks, koji se nada da će Bojana imati na raspoloaganju već za petak veče i meč sa Siksersima.

Bogdanović je do sada ove sezone beležio 14,2 poena po meču, uz 36% šuta za tri, ali Bruks ističe da Hrvat nije samo šuter. Pohvalio ga je i Džon Vol rečima da je Bogdanović nešto nalik Luolu Dengu.

“Nadam se da može da nam pomogne kao neko ko će u drugoj postavi da prodire, da poboljša protok lopte i da pogađa šuteve. Mislim da ovaj trejd može da nam pomogne“, kaže Vol.

Međutim, Bruks ne vidi Boganovića samo kao predvodnika druge postave, već će dobiti minute i među starterima.

“Bojan donosi jedan veoma interesantan sloj igre, dobiće minute i dobiće šuteve, ali svi moramo da razumemo da treba da se žrtvujemo za dobrobit tima“, ističe Bruks.

Pošto je saznao da je trejdovan, Bogdanović je vest javio porodici, a oni su bili zadovoljni.

“Bilo im je drago što idem u tako dobar tim. I ja sam celog dana priželjkivao da dođem ovde jer znam kako igraju i znam da im je potreban neko ko daje poene sa klupe. Nadam se da ću se brzo uklopiti“, zaključio je Bogdanović.

Vizardsi su trenutno treći na Istoku sa skorom 34-21.