Zašto je Džordan zadržao Vardu u Vizardsima?

Košarka ostalo 7. mar 201722:05 > 22:06
Podeli:
Streeter Lecka, Getty Images Sport

Posle 22 godine aktivnog igranja Ratko Varda rešio je da završi karijeru u kojoj je obišao pola sveta. Između ostalog, igrao je rame uz rame sa legendarnim Majklom Džordanom.

Vreme provedeno u NBA ligi, odnosno Vašington Vizardsima, posebno pamti zbog odlične relacije sa najboljim košarkašem u istoriji.

Stvarno su bile neverovatne scene, od susreta kad smo se upoznali. Pored vas stoji verovatno najveći igrač u istoriji, pa do trening kampa. Sećam se da je jednom zaustavio trening, rekao „niko od vas nema onu stvar osim njega“ i pokazao na mene. Potom sam jedno vreme, zbog povrede, propustio jedan deo trening kampa, pa sam mislio da će me „katovati“, jer je roster bio duži za jedno ime. Ali, zadržali su me. Posle sam čuo da je glavni „krivac“ za taj potez upravo bio Džordan„, rekao je Varda za „Večernje Novosti„.

Priča je Varda i zbog čega je odbio ponudu Crvene zvezde.

Želeo me je Pešić, razgovarali smo. Ali, znate kako je ovde, preveliko je rivalstvo, veće od sporta. Ja sam dete Partizana, uvek sam navijao za Partizan. Imao sam želju da u crno-belom dresu i završim karijeru. Nažalost, to se nije desilo„, dodao je Varda.