Fizdejl: Parker gotov? Šalite se sa mnom!

NBA 28. apr 20177:26 > 7:29
Podeli:
Getty Images/Frederick Breedon

Trener Mamfis Grizlisa Dejvid Fizdejl rekao je da je ponosan na svoj tim posle eliminacije od San Antonio Sparsa (4-2), kao i da su Parker i Lenard pokazali klasu.

Grizlisi su dopustili rivalu čak 16 ofanzivnih skokova, što ih je mnogo koštalo.

“Nismo mogli da ih zaustavimo, bili smo previše statični kada bismo se odbranili, a oni su svoj posao obavili na vreme. Bio je to ’rat’, kao što su svi i očekivali, to je naš karakter, ali oni su bolji i pobedili su nas pošteno. Ponosan sam na tim i na način na koji smo se borili u ovoj seriji“, kaže Fizdejl.

Na šest i po minuta do kraja Memfis je imao +7, ali su Lenard i Parker okrenuli meč.

“Izgubljene lopte su nas koštale, kao i greške u odbrani, mada su i oni pogađali teške šuteve – Bože, taj Kavaj Lenard… Zapravo mi je sada priznao da krvari antifriz, proverićemo ga. On je sjajan košarkaš i klasa od momka – svake godine je poboljšavao svoju igru i, više od bilo koje druge zvezde, doprinosi na obe strane parketa. Jedinstven je, nikada nisam video nekoga sa takvom kondicijom“, rekao je trener Grizlisa i dodao:

“Ljudi su govorili da je Parker gotov – da li se šalite? Videli ste, bio je u ritmu. Nikada ne potcenjujte srce šampiona, to su igrači koji kažnjavaju i najmanju grešku, i sada su to uradili“.