Bruks o Ubreu: Kada te nekoliko puta udare u glavu…

NBA 5. maj. 20176:02 > 6:34
Podeli:
Greg Fiume/Getty Images

Trener Vašington Vizardsa Skot Bruks stao je u odbranu svog igrača Kelija Ubrea juniora, koji je isključen na meču sa Bostonom (pobeda Vašingtona 116:99 za smanjenje na 2-1 u seriji).

Posle nešto jačeg bloka Olinika, Keli Ubre jr zaleteo se na centra Seltiksa, nasrnuo na njega i odgurnuo ga.

“Moramo da kontrolišemo emocije, ali kada te neko udari u glavu nekoliko puta… Moji momci su takmičarski nastrojeni, onda se možda tako i odgovori. Ne kažem da je to ispravna stvar, moramo da se fokusiramo na košarku jer ne možemo da kontrolišemo to što oni rade. Razgovaraću sa njime, sudijama mora da se ostavi da sviraju“, rekao je Bruks.

Oto Porter bio je sjajan sa 19 poena (8-13 iz igre), a novinari su ga pitali da li smatra da je nepoštovanje to što Seltikse upravo na njemu žele da sakriju Ajzeu Tomasa u odbrani.

“Ne, ne shvatam to tako. To je njihova strategija, mogu da govorim samo o nama, ali mi smo to iskoristili – želeo sam da budem agresivan u reketu i da uradim nešto dobro za tim. Radio sam na tome da ga napadnem na niskom postu, gledali smo kako da iskoristimo kada je Tomas na nekome od nas, ne samo na meni. I kako da napadnemo, ali i kako da vraćamo lopte ako dođe do udvajanja“, kaže Porter.

Pročitajte i utiske Marćina Gortata i trenera Seltiksa Breda Stivensa, a četvrti meč igra se u nedelju na ponedeljak od 00.30 po srednjoevropskom vremenu.