Ubre suspendovan za četvrti meč sa Seltksima

NBA 7. maj 201710:35 > 10:39
Podeli:
Greg Fiume/Getty Images

Krilni igrač Vašington Vizardsa Keli Ubre junior suspendovan je na jednu utakmicu zbog guranja i iniciranja tuče sa centrom Boston Seltiksa Kelijem Olinikom na trećem mestu polufinalne serije Istočne konferencije.

Odluku o Ubreovoj suspenziji objavio je potpredsednik košarkaških operacija NBA ligi Kiki Vandevej, a uz dodatak da će košarkaš Vizardsa ostati bez dela plate.

Nisam iznenađen. Liga mora da uradi ono što mora. Moraju da srede tu situaciju“, rekao je Ubre.

Mladi igrač Vizardsa je istakao da se izvinio sudiji Montiju Mekačenu, sa kojim je Olinik razgovarao kada se incident desio. Ubre je, međutim, istakao da nije kontaktirao košarkaša Seltiksa.

Ista osoba me je udarila u glavu više puta. Zbog toga sam se suočio sa njim. Poslednji put kada se to desilo, pao sam, osetio sam bol u glavi i vilici, zbog toga sam ustao, otrčao do njega i udario ga“, istakao je Ubre.

Incident zbog kojeg je Ubre kažnjen desio se u trećem minutu drugog perioda utakmice u kojoj su Vizardsi slavili sa 116:89.

https://youtube.com/watch?v=Va7N_VD8NeA

Ubre će suspenziju odraditi u nedelju, kada Vizardsi dočekuju Seltikse u četvrtoj utakmici serije. Tim iz Bostona trenutno vodi 2-1.