Đinobili: Peti meč? Kao da je sedmi

NBA 8. maj. 201710:09
Podeli:
Tom Pennington/Getty Images

Košarkaš San Antonio Sparsa Manu Đinobili istakao je posle poraza od Hjuston Rokitsa i izjednačenja 2-2 u polufinalnoj seriji Zapadne konferencije NBA lige da će peti meč biti najteži do sada.

Sparsi su imali šansu da dođu na korak od finala ‘Zapada’, pošto su pred nedeljni meč vodili 2-1 u seriji, ali u drugom meču koji je odigran u Hjustonu nijednog trenutka nisu ni poveli. 

„Moramo da shvatimo da će svaki napad biti od velikog značaja za nas. Petu utakmicu moramo da posmatramo kao da je sedma. Imali smo odličnu šansu da se vratimo u San Antonio sa 3-1 i da budemo u dominantnoj poziciji. Sada je 2-2… Sedmi meč, ništa drugo! Svaki napad je napad za pobedu jer oni će u tri poseda dati tri trojke, bez obzira na to gde igraju„, rekao je Đinobili.

Argentinski bek je u četvrtom meču polufinalne serije protiv Rokitsa za 16 minuta postigao devet poena, uz jedan skok i dve asistencije.

„U petom meču moramo da budemo oprezni sa njihovim šutevima za tri poena i da odbranu organizujemo tako da ih ‘zatvorimo’ na tim pozicijama. Počeli smo sporije i imali smo mnogo padova tokom utakmice i to nas je koštalo pobede„, zaključio je Argentinac.

Naredni meč između Sparsa i Rokitsa na programu je u noći između utorka i srede od tri časa i 30 minuta, uz direktan prenos na Sport klubu 1.