Braun: Za malo da me uhapse, a Popovič umire

NBA 17. maj 20177:03 > 7:11
Podeli:
Thearon W. Henderson, Getty Images

Trener Golden Stejta Majk Braun bio je zadovoljan posle pobede svog tima u drugom meču finala Zapadne konferencije NBA lige protiv San Antonija, ali na konferenciji jedna tema u drugi plan je bacila dešavanja na terenu.

Braun je, naime, kasno stigao na meč u „orakl Arenu“, a opravdanje je više nego zanimljivo.

On se vozio ispred timskog autobusa Sparsa na izlazu sa autoputa, zajedno sa sinom Kemom koji je veliki fan trenera San Antonija Grega Popoviča, i dvojicom prijatelja kada je policija zaustavila njegov SUV.

Na putu ka dvorani prošao je kroz crveno svetlo i ubrzo ga je nekoliko policajaca na motociklima sustiglo.

Rekao sam im da sam trener Voriorsa pokazujući na logo na svojoj majici, ali njih nije bilo briga. Vikali su: „Hej ti, stani“, rekao je Braun.

Sparsi su imali policijsku pratnju i Braun je želeo da iskoristi prisustvo organa reda i što pre stigne do dvorane, ali nije se nadao da u svom gradu može nešto tako da mu se dogodi.

„Policajci su se pojavili pravo niotkuda ispred mene. Počeli su da viču da stanem. Uplašio sam se, sa više razglasa su poručivali da zaustavim Rendž Rover„, prepričao je Braun.

Zbunjeni su bili i u ekspediciji Sparsa, a kada je trener Greg Popovič shvatio o čemu se radi omdah je pozvao Brauna.

Javio sam se na telefon, a Pop je umirao od smeha. Rekao mi je da nije znao da sam to ja. Video je crni Rover i policajce koji su ga okružili. Kada je video mene umro je od smeha„.

Voriorsi vode sa 2-0, a sledeći meč finala Zapada je u nedelju ujutru po srednjoevropskom vremenu u San Antoniju.