Pačulija povredio Lenarda, navijač Sparsa ga tužio

NBA 18. maj 20177:17 > 7:37
Podeli:
Getty images/ Thearon W. Henderson

Jedan navijač San Antonija podneo je tužbu protiv košarkaša Golden Stejt Voriorsa Zaze Pačulije, koga smatra odgovornim za povređivanje Kavaji Lenarda, igrača Sparsa, u prvoj utakmici finalne serije Zapadne konferencije NBA.

Pačulija je tokom drugog poluvremena prve utakmice proti Sparsa učestvovao u akciji kada se povredio Lenard, a mnogi smatraju da je namerno podmentuo nogu kako bi se igrač iz Teksasa povredio. Besan je bio i trener Sparsa Greg Popović, koji je istakao da je Gruzijac slične stvari radio i ranije. 

Situacija je otišla još dalje pa je navijač Sparsa Juan Vaskez podneo tužbu, u kojoj traži pritvor za Pačuliju, kao i odštetu od 73 hiljade dolara. U tužbi se navodi da je Zaza „uništio šanse San Antonija u plej-ofu“

„Sve što tražimo od suda je da takav tip ponašanja, koji može da nanese ozbiljne povrede, ne bude dozvoljen u San Antoniju“, rekao je Alfonso Kenard junior advokat podnosioca zahteva. 

Pačulija je negirao da je imao nameru da povredi Lenarda, a NBA liga je saopštila da centra neće teretiti za sporan slučaj. 

Golden Stejt je iskoristio terensko odsustvo jednog od najboljih igrača Teksašana, i u seriji vodi sa 2:0.