Pačulija: Popović je kriv što prete mojoj ženi i deci

NBA 22. maj 201711:23 > 11:23
Podeli:
Ezra Shaw/Getty Images

Centar Golden Stejt Voriorsa Zaza Pačulija kaže da dobija pretnje na društvenim mrežama, da se preti i njegovoj porodici, kao i da su zbog toga preduzete dodatne mere obezbeđenja u školi u koju idu njegova deca.

Bes je usmeren na Pačuliju posle prvog meča finala Zapada između Voriorsa i Sparsa – Kavaj Lenard povredio se tako što je doskočio na stopalo centra iz Gruzije, a posle meča počele su spekulacije da je Zaza namerno tu podmentuo nogu.

Naročito je oštar bio trener Sparsa Greg Popović, koji je potez nazvao opasnim i nesportskim, a na konstataciju novinara da možda nije bilo namere, Pop je rekao:

“Koga briga koja je bila njegova namera? Jeste li čuli za ubistvo iz nehata?“

Pačulija kaže da su ti komentari usmerili kampanju protiv njega, suprugre, dvojice sinova starih osam i sedam godina, kao i četvorogodišnje ćerke.

“Ne svaljujem svu krivicu na Popa, ali mnogo je uticalo to što je on rekao. Brojni su ljudi koji nisu baš inteligentni, neki navijači samo čuju poruku i razmišljaju: ‘OK, Pop je tako rekao, hajde sada ovo da uradimo‘. To je pogrešno, moraju da razmisle… Pretite meni, ali nemojte mojoj ženi i ne govorite stvari o mojoj deci“, kaže Pačulija i dodaje:

“Ja kao čovek mogu da se nosim sa time, ali mrzim što i moja porodica mora. Moji žena i deca su nevini, nemaju veze ni sa čim i ne zaslužuju to. Ne krivim Popovića u potpunosti, ponavljam, ali on je veliki deo svega što se dešava“.

Posle druge utakmice Popović je rekao da više neće komentarisati ništa u vezi sa time.

Voriorsi vode sa 3-0 i na korak su do plasmana u veliko finale.