Đinobili: Osećam da još mogu da igram, ali…

NBA 23. maj. 20176:33 > 6:35
Podeli:
Ronald Martinez/Getty Images

Argentinski košarkaš Manu Đinobili rekao je posle poraza San Antonio Sparsa u finalnoj seriji Zapadne konferencije od Golden Stejt Voriorsa da još nije doneo odluku o svojoj budućnosti.

Voriorsi su u ponedeljak pobedili Sparse 129:114 u Teksasu za 4-0 u seriji, a već danima se nagađalo da li će to biti poslednja utakmica u Đinobilijevoj karijeri. Svi oni koji su očekivali da će Argentinac odluku saopštiti odmah posle tog duela, prevarili su se, pošto ni nagovestio kakva će ona biti.

Osećam da još mogu da igram, ali to neće biti najvažnija stvar kada budem odlučivao. Osećam da mogu da doprinesem, ali su mi potrebne dve-tri nedelje. Imam dve opcije – da nastavim da igram sport koji volim ili da se povučem i provodim više vremena sa porodicom koju volim”, rekao je Đinobili.

Đinobili je u četvrtom duelu sa Voriorsima prvi put od 2013. godine bio starter u plej-ofu, a trener Sparsa Greg Popović je rekao da nije želeo da propusti priliku da mu oda poštovanje ako odluči da se povuče. Kada je napuštao teren, navijači su ga ovacijama ispratili, a argentinski košarkaš je priznao da mu nije bilo lako u tim trenucima.

Teško je opisati kako sam se osećao, preplavile su me emocije. Ali, naravno da vas takva podrška, ljubav i poštovanje teraju da se osetite dobro. Mislim da svi živimo za tako nešto”, naglasio je Đinobili.

Što se tiče same utakmice, Đinobili je istakao da ga poraz nije mnogo potresao.

Mislim da je ovo bio najbezbolniji poraz u mojoj karijeri. Uradili smo sve što smo mogli, nismo uspeli, ali idemo uzdignutih glava i čestitamo Voriorsima na pobedi”, istakao je argentinski košarkaš.

Đinobili je odigrao 32 minuta protekle noći i upisao 15 poena, sedam asistencija, tri ukradene lopte i jedan skok.