CP3 i Sparsi? „Postoji međusobno interesovanje“

NBA 24. maj 201721:53 > 21:57
Podeli:
Michael Reaves/Getty Images

Nakon poraza u prvoj rudni plej-ofa protiv Jute Džez ekipa Los Anđeles Klipersa moraće ozbiljno da razmisli o svojoj budućnosti i o tome da li ona uključuje trojac Kris Pol – Diandre Džordan – Blejk Grifin. Vesti o ostanku Krisa Pola spremno će pratiti San Antonio Sparsi.

Pol bi idućeg leta mogao da potpiše tzv. „superprodužetak ugovora“ na koji ima pravo – za pet godina u dresu Klipersa inkasirao bi oko 205 miliona dolara.

Međutim, ukoliko pregovori usled Polove prezasićenosti košarkaškim neuspesima u Los Anđelesu propadnu, San Antonio Sparsi će spremno čekati na priliku da angažuju genijalnog plejmejkera, kaže Zek Lou, poznati novinar ESPN-a.

Znam da su Sparsi zabrinuti oko pozicije plejmejkera za narednu sezonu. Dežante Mari izgleda dobro, ali i dalje nije spreman. Često se čuju šuškanja o Polu i mislim da imaju uporište u stvarnosti. Svestan sam da Klipersi mogu da ponude nestvarnu svotu novca, ali možda je Pol u tom trenutku u karijeri u kojem mu je bitnija borba za trofeje“, kaže upućeni novinar.

Toni Parker je sezonu završio teškom povredom noge, a Petiju Milsu ugovor ističe nastupajućeg leta – spekuliše se da će biti jedan od traženijih igrača narednog leta, nakon odlične sezone, što znači da je pozicija organizatora igre u teksaškom timu širom otvorena.