Legenda Lejkersa napušta šampiona i ide u Kliperse

NBA 15. jun 20179:41 > 9:58
Podeli:
Stephen Dunn, Getty Images Sport

Legendarni američki košarkaš Džeri Vest neće više biti specijalni savetnik novih šampiona NBA lige Golden Stejt Voriorsa, pošto je prihvatio ponudu Los Anđeles Klipersa za sličnu funkciju.

Šampion NBA lige sa Lejkersima iz 1972. godine i osmostruki osvajač najelitnije košarkaške lige kao funkcioner, izjavio je za ESPN da još nije potpisao ugovor sa Klipersima, ali da je posle pobede Golden Stejta nad Klivlendom u petom meču finalne serije odlučio da promeni sredinu.

Vest je naglasio da je odluka o napuštanju Voriorsa doneta u „jednoj od najtežih noći u životu“, kao i da se plašio da će napustiti Oukland nezavršenog posla.

79-godišnji Vest, čija je silueta inkorporirana u čuveni NBA logo, bio je savetnik Voriorsa od 2011. godine, a u tom periodu su osvojene dve titule. Iako nije imao završnu reč po svim pitanjima, njegovi saveti su poštovani pa je tako stvorena moćna franšiza sa Stefom Karijem, a od prošlog leta i Kevinom Durentom.

Kako navode američki mediji Vestova glavna uloga u Klipersima će biti da se zadrže ključni igrači poput Krisa Pola. Pol, koji postaje slobodan agent, navodno ima nameru da se priključi San Antonio Sparsima, a od Vesta se očekuje da ga odgovori od toga.