Niksi birali Jaramaza, Bolden 36, Čančar kod Jokića!

NBA 23. jun. 20175:24 > 6:26
Podeli:
Mega Leks/Ivica Veselinov

Košarkaša Crvene zvezde Džonu Boldena sa 36. mesta na NBA draftu izabrali su Filadelfija Seventisiksersi, igrača Mege Vlatka Čančara sa 49. pozicije birao Denver, a njegovog saigrača Ognjena Jaramaza sa 58. mesta odabrali su Njujork Niksi.

Ivica Veselinov/Mega Leks

Bolden je prošle godine eksplodirao u dresu FMP Železnika, pošto je u ABA ligi prosečno imao 12,9 poena, 7,2 skoka i 1,8 asistencija.

Australijanac ima 21 godinu, visok je 208cm i igra na poziciji krila, a nedavno je sa Zvezdom potpisao dvogodišnji ugovor. 

Videćemo kakav plan Siksersi imaju za Boldena – da li će želeti odmah da ga odvedu u NBA iliće, što se iz ove pozicije čini verovatnijim, rešiti da ga puste da se još malo razvije u Evropi, a sâm Bolden je posle drafta rekao da planira odmah da ode u NBA jer mu to omogućuje ugovor.

Čančar je 1997. godište i bilo je jasno da su šanse velike da bude izabran kada nije povukao prijavu – Slovenac je prošle sezone u ABA ligi prosečno beležio 8,2 poena i 2,8 skokova, visok je 201cm, a u Megu je došao iz Olimpije.

Slično kao sa Boldenom, pitanje je hoće li on odmah otići u NBA ligu.

Jaramaz se izvanredno pokazao pre drafta, bio je MVP Eurokampa, a prošle sezone je u dresu Mege imao 10,8 poena, 2,7 skokova i 3,6 asistencija po meču.

Pročitajte intervju koji je Jaramaz nedavno dao za Sport klub.

Francuski centar Alfa Kaba postao je deseti igrač Mege koji je izabran na draftu, Atlanta Hoksi birali su ga sa poslednje, 60. pozicije.

Marko Gudurić je izlazno godište, automatski je bio prijavljen za draft, ali nije odabran.

Kompletan izveštaj sa drafta pročitajte OVDE.