Medžik: Nije loš Dianđelo, ali Lonzo je lider

NBA 24. jun. 201713:15 > 13:20
Podeli:
Gene Sweeney Jr, Getty Images Sport

Predsednik košarkaških operacija Los Anđeles Lejkersa Ervin Medžik Džonson dao je komentar pomalo iznenađujućeg trejda koji se odigrao pred draft, u kojem su se ljubičasto-zlatni odrekli talentovanog plejmejkera Dianđela Rasela.

Rasel, nekadašnji plejmejker univerziteta Ohajo Stejt koji ima 21 godinu, bio je drugi pik na draftu 2015. godine i od njega se očekivalo da bude stub franšize u narednim godinama.

Ipak, Lejkersi su se odlučili da ga pošalju u Bruklin Netse zajedno sa Timofejom Mozgovim u zamenu za Bruka Lopesa i 27. pik sa drafta održanog u četvrtak.

Dianđelo je odličan igrač“, rekao je veliki Medžik na predstavljanju novog plejmejkera Lonza Bola novinarima u prostorijama kluba.

Ima talenat da postane Ol-star igrač. Želimo da mu se zahvalimo na svemu što je pružio igrajući za Lejkerse, ali nama je bio potreban vođa. Želeli smo košarkaša koji čini saigrače boljim i sa kojim drugi momci zaista žele da igraju“, iskren je bio po mnogima najveći plejmejker u istoriji košarke.

Lejkersi su se tom transakcijom suštinski oslobodili velikog ugovora Timofeja Mozgova, a preuzeli Lopesov ugovor koji se na kraju sezone završava. Zbog toga će narednog leta imati dosta prostora da potpišu nekog od slobodnih agenata koji će se pojaviti na tržištu.

Jedna od meta tima iz Los Anđelesa je krilni igrač Indijana Pejsersa Pol Džordž, a pominjalo se da će pokušati da angažuju čak i Lebrona Džejmsa, ali treba imati na umu da u prethodna četiri leta Lejkersi nisu uspeli da u svoje redove dovedu nijednog slobodnog agenta veće reputacije.

Ipak, Medžik je optimista jer veruje u novog mladog plejmejkera u svojoj ekipi – Lonza Bola:

Išao sam u Lonzovu srednju školu i razgovarao sa njegovim direktorom i četiri profesora. Svi su mi rekli istu stvar – momak privlači ljude ka sebi, svi ga vole i poštuju. On je lider i ponaša se prema drugima kako treba, a to je ono što sam želeo da čujem. Rekao sam ‘u redu, sada imamo pravog čoveka‘“, izjavio je Džonson.

Na konstataciju novinara da Lejkersi možda i ubuduće neće imati sreće sa slobodnim agentima, Medžik je bio samouveren:

„Vidiš li ovaj osmeh na mom licu? Ja se uvek kladim na sebe. Na dobrom smo putu – ja sam srećan i uzbuđen, a takvi treba da budu i navijači Lejkersa. Vratili smo se“, zaključio je legendarni košarkaš.