Rasel: Nebitni su Medžikovi komentari

NBA 27. jun. 20178:31 > 8:33
Podeli:
Christian Petersen, Getty Images Sport

Novi plejmejker Bruklin Netsa Dianđelo Rasel nije mnogo pogođen kritikama Medžika Džonsoina, predsednika za košarkaške operacije u Los Anđeles Lejkersima.

Objašnjavajući trejd u kojem je Rasel sa Mozgovom poslat u Netse u zamenu za Bruka Lopesa, Džonson je između ostalog rekao da mu je bio potreban lider kao što je Lonzo Bol, ali je i dodao da Rasel može da bude igrač.

Dobro je biti ovde“, rekao je Rasel pred novinarima u Bruklinu, “Ne mogu da kontrolišem takve stvari, Lejkersi su prošlost, a taj Medžikov komentar je nebitan, da budem iskren“.

Rasel ima 21 godinu, odabran je kao drugi pik 2015. godine, a veruje da može da bude vođa Netsa.

“Koji god zadatak da mi se poveri, iskoristiću ga do maksimuma, biću vođa tima odmah i radujem se tom izazovu. Ako neko kaže da se moji liderski kvaliteti dovode u pitanje, to je prilika da pokažem da to nije tako“.

Netsi se uzdaju u trenera Kenija Etkinsona, poznatog po razvoju mladih igrača.

Nisu me zabrinuli Džonsonovi komentari, siguran sam da će Keni i ostatak stručnog štaba razviti njega i ceo tim na pravi način. I on je svestan da je ovo novo poglavlje za njega, prilika da krene od nule“, kaže generalni menadžer Netsa Šon Marks.

Rasel ističe da nije bio mnogo potresen što napušta Los Anđeles i dodaje:

“Osetio sam da mogu da napravim dom od bilo kojeg mesta gde odem. Znam za šta sam sposoban, ali malo sam umoran od toga da govorim šta ću uraditi, želim da dela govore“.