Peti Mils ostaje Mamuza – 50 miliona za četiri godine

NBA 1. jul 201713:01 > 13:11
Podeli:
Ronald Martinez

Australijski plejmejker izvrsnog šuta Peti Mils odlučio je da produži saradnju sa teksaškim timom potpisavši novi ugovor sa Sparsima. Za četiri godine u San Antoniju dobiće naknadu od 50 miliona dolara, iako se pre početka prelaznog roka očekivalo da bi od nekih drugih franšiza mogao da zaradi više.

Peti Mils je postao izuzetno bitan igrač za igru Sparsa, naročito prosle regresa 35-godišnjeg Tonija Parkera, koji je u prethodnoj sezoni ubacivao tek 10,2 poena u proseku – najniži prosek još od ruki godine slavnog francuskog organizatora igre.

Mils je dobio platu koja je zaista visoka za igrača koji je u igru ulazio sa klupe tokom čitave karijere, ali imajući u vidu predviđanja da bi drugi klubovi Milsu mogli da ponude i do 17 miliona godišnje, ugovor koji su Sparsi potrpisali sa Australijancem čini se dobrim.

Prelazni rok u NBA ligi se nastavlja, a najveće ime koje je do sada promenilo klub je Pol Džordž, koji je novi igrač Oklahoma Siti Tandera. Na tržištu je još mnogo atraktivnih slobodnih agenata, a od Sparsa se očekuje da probaju da se pojačaju, kako bi prekinuli dominaciju Golden Stejta u Zapadnoj konferenciji.

U prethodnoj sezoni Mils je za skoro 22 minuta u proseku ubacivao 9,5 poena, a imao je i 3,5 asistencija uz šut za tri poena od preko 41 odsto, a sa reprezentacijom Australije je na Olimpijskim igrama 2016. godine osvojio četvrto mesto, pošto je Kengure u polufinalu takmičenja eliminisala reprezentacija Srbije.