Dok Rivers: Bez Pola će se lopta konačno kretati

NBA 19. jul. 201718:52 > 18:58
Podeli:
Gene Sweeney Jr, Getty Images Sport

Pošto su Los Anđeles Klipersi u prelaznom roku ostali bez startnog plejmejkera Krisa Pola, mnogi novinari sumnjaju u to kako će se tim iz Kalifornije snaći u napadu u sledećoj sezoni, ali trener Dok Rivers ne sumnja u igru u ofanzivi koju će organizovati Miloš Teodosić.

Jedan od najboljih plejmejkera lige Kris Pol je u prelaznom roku otišao u redove Hjuston Rokitsa, dok su u zamenu u Los Anđeles došli Lu Vilijams, Patrik Beverli, Sem Deker, Motrez Herl i pik prve runde.

Na predstavljanju novih pojačanja Rivers je izjavio da očekuje napredak u pas-igri:

Sada ćemo imati dobar protok lopte. To je nešto na čemu sam uvek insistirao. Kada smo imali Krisa i njegove veštine na raspolaganju, želeli smo da ih iskoristimo, a on je igrač koji zahteva loptu u rukama da bi ispoljio sve kvalitete. Kris je to toliko dobro radio da smo svi morali da se promenimo i prilagodimo.“

Pol je nakon prelaska u tim iz Teksasa bio izuzetno zadovoljan i rekao je da će konačno igrati sa igračem poput Džejmsa Hardena koji „zna da pobeđuje.“

Pred novim plejmejkerima tima Patrikom Beverlijem i kapitenom srpske reprezentacije Milošem Teodosićem je težak zadatak, jer je pod Polovim vođstvom ekipa Klipersa u prethodnoj sezoni imala peti najubojitiji napad lige prema naprednim statistikama. Tokom Polovog staža u Los Anđelesu, Klipersi su rutinski beležili vrhunske rezultate u ofanzivi.

Rivers je tokom karijere ipak vodio timove koje su predvodili velike NBA zvezde koje su zahtevale veliki broj šuteva da bi njihov talenat došao do izražaja – u Orlandu to je bio Trejsi Mekgrejdi, dok su u Bostonu primat imali Pol Pirs, Kevin Garnet, Rej Alen i Ražon Rondo.