Mutombo traži partnere da bi kupio Rokitse

NBA 20. jul. 20173:17 > 3:19
Podeli:
Brandon Magnus/Getty Images

Legendarni košarkaš Dikembe Mutombo objavio je da ima nameru da pokuša da kupi Hjuston Rokitse, u čijem dresu je završio igračku karijeru. Mutombo je istakao da nema dovoljno novca da to učini sam, već da će pokušati da nađe partnere u narednim nedeljama.

Vlasnik franšize iz Teksasa Lesli Aleksander ranije ove nedelje objavio je da planira da proda Rokitse. Mutombo možda neće imati većinsko vlasništvo kada kupovina bude kompletirana, ali ne krije da na bilo koji način želi da bude u svom voljenom klubu.

Radim na tome. Od ponedeljka sam razgovarao sa velikim brojem ljudi. Videćemo. Tražim one ljude koji bi mogli da napišu ček i nađu mesto u franšizi za mene. Na tome i radim”, istakao je Mutombo.

Mutombo je istakao da je imao šansu da slično uradi sa Atlanta Hoksima, ali da je propustio priliku. 51-godišnji košarkaš je tokom 18 sezona u NBA ligi igrao za Denver Nagetse, Hokse, Filadelfija 76erse, Nju Džersi Sentse, Njujork Nikse i Rokitse. Poslednju sezonu odigrao je 2009. godine, kada je prosečno provodio 15,6 minuta po utakmici.

Vrednost Rokitsa procenjuje se na 1,65 milijadu dolara, dok je Mutombo tokom igračke karijere zaradio 127,4 miliona dolara.

Teksašani u svojim redovima imaju jednog od najboljih igrača NBA lige u Džejmsu Hardenu, a nedavno su doveli Krisa Pola iz Los Anđeles Klipersa. Pored toga, glavni su favoriti da angažuju Karmela Entonija, što pokazuje kakve su ambicije Rokitsa u narednoj sezoni. Ipak, za sada nema informacija zašto je Aleksander baš sada odlučio da proda svoju franšizu.