Irvingova lista želja – četiri tima u opticaju za trejd

NBA 22. jul. 20170:54 > 1:00
Podeli:
Getty images/Ronald Martinez

Uz nekoliko zvučnih trejdova koji su do sada realizovani, zahtev Kajrija Irvinga da napusti Klivlend biće jedna od glavnih tema u pauzi između dve sezone u NBA.

Irving ne želi više da bude u senci prve zvezde tima, LeBrona Džejmsa, a prema pisanju autora ESPN-a Krisa Hejnsa, on je čelnicima Klivlenda predstavio listu od četiri poželjne destinacije za trejd.

Na spisku se nalaze sledeći timovi: San Antonio, Majami, Njujork i Minesota.

I pored njegovih želja, Klivlend je taj koji vuče konce u celoj situaciji, smatra Majkl D. Sajks sa portala SB Nation.

Neke od pomenutih destinacija mogu doći u obzir, ali samo ako Kavalirsima odgovara čitav paket koji dobijaju u trejdu.

Irving nema klauzulu po kojoj može da odbije trejd. Preostale su mu dve godine ugovora, plus jedna opciona, tako da ne može da „zapreti“ svojoj ekipi kao što je uradio Pol Džordž.

Sajks dalje ističe da četiri tima koje je Kajri istakao kao svoje preferencije, nemaju mnogo da ponude zauzvrat. Minesota ima mlade talente, ali je već trejdovala Krisa Dana i Zaka Lavina i dovela Džefa Tiga koji će tek 15. decembra biti dopstupan za trejdovanje.

Majami ima nekoliko aduta, među njima najzvučnijeg Džastisa Vinsloua. Niksi bi mogli da ponude jedino Kristapsa Porzingisa, dok bi se Sparsi teško odrekli Kavaija Lenarda.

Jedan od glavnih razloga što je Irving uputio Kavsima svoju listu želja je taj što će omogućiti timu koji ga bude doveo u trejdu da zadrži svoje najbolje igrače. Neće morati da se odriču onog najboljeg što umaju u svojim redovima kako bi realizovali trejd sa Klivlendom.

Objavljivanje liste želja razbesnelo je čelnike Klivlenda, tvrdi Kris Hejns, jer bi to značajno moglo da utiče na vrednost trejda.

Irvinga su Kavsi izabrali 2011. godine kao prvog pika na draftu, a 10. jula 2014, samo nekoliko dana pre povratka LeBrona Džejmsa, potpisao je novi petogodišnji ugovor.  

On je, navodno, već tražio trejd pre ovogodišnjeg drafta, u nadi da bi mogao da zaigra u Čikago Bulsima zajedno sa Džimijem Batlerom. Ipak, Bulsi su nedugo zatim trejdovali Batlera u Minesotu.