Irving za sada uspešno izbegava Kavse

NBA 28. jul. 20172:27 > 2:28
Podeli:
Getty Images/Jason Miller

Prošlo je skoro tri nedelje otkako je Kajri Irving zatražio trejd od vlasnika Klivlend Kavalrisa Dena Gilberta, a od tog razgovora početkom jula niko iz redova vicešampiona NBA lige nije uspeo da stupi u kontakt sa njim.

Irving je prošle nedelje šokirao javnost svojim zahtevom, za koji mnogi kao glavni razlog navode njegovu želju da više ne bude u senci Lebrona Džejmsa.

Američki mediji navode da su Kavalirsi na sve moguće načine pokušali da kontaktiraju Kajrija, ali da on nije razgovarao ni sa jednim od čelnika franšize iz Ohaja. Navodno, Irving smatra da je već rekao dovoljno.

Bek Kavsa je prošlu nedelju proveo u Aziji, gde je promovisao svoju novu liniju patika i sudeći po njegovim objavama na društvenim mrežama odlično se zabavio. U međuvremenu, Kajri se vratio u Sjedinjene Države, ali za sada uspešno izbegava sve koji imaju veze sa Kavalirsima.


Kavalirsi su u sredu predstavili novog generalnog menadžera Kobija Altmana, a tom prilikom Gilbert je pokušao da uporedi Irvingov zahtev sa situacijom u kojoj se našao Kobi Brajant. Brajant je Los Anđeles Lejkersima tražio trejd posle prosečnih rezultata od 2004. do 2007. godine, ali je njegov zahtev odbijen. Lejkersi su potom doveli Paua Gasola i Endrua Bajnama, a zatim i osvojili dva šampionska prstena.

Međutim, situacija u kojoj se Kavalirsi nalaze je mnogo drugačija, pošto su se za sada skromno pojačali u želji da nastave borbu za sam vrh NBA lige naredne sezone. Do sada su, između ostalih, doveli Derika Rouza, Džefa Grina, Hosea Kalderona i Čedija Osmana, a Irving je navodno nezadovoljan time. Uz to, njegov odnos sa Lebronom je trajno narušen i pitanje je da li bi bilo ko od njih dvojice želeo da pređe preko nekih stvari.