Bizaran način treniranja slobodnih bacanja za Adamsa

NBA 29. jul 201717:32 > 17:35
Podeli:
Mitchell Leff/Getty Images

Centar Oklahoma Siti Tandera i novozelandski internacionalac Stiven Adams imao je problema u prethodnoj sezoni sa izvođenjem slobodnih bacanja, a u narednoj sezoni radi na napretku u tom aspektu igre trenirajući sa srpskim trenerom Darkom Rajkovićem.

Kako prenosi list Norman Transkript iz savezne države Oklahome, trening korpulentnog centra sastoji se iz toga što ga srpski trener s vremena na vreme neočekivano udari u stomak dok vežba šuteve sa linije penala.

Adams, koji je inače poznat po nesvakidašnjim praksama u NBA, kaže da mu aperkati trenera Rajakovića pomažu da simulira uslove napetosti NBA utakmica.

Veoma je moguće da ta čudna strategija pomaže 24-godišnjem centru, budući da je u svakoj od posednje tri sezone uspevao da poboljša procenat šuta sa linije penala – u sezoni 2016/2017. pogađao ih je sa 61 odsto uspešnosti.

Drugi košarkaš tima iz Oklahome koji ima velikih problema sa iste pozicije, Andre Roberson ipak ne poseže za tako drastičnim merama – za novinare američkog lista rekao je da se njegova priprema sastoji iz vežbi opuštanja jer je njegov problem pre svega mentalne prirode.