Ti-Mek: Svako može do prstena, ali do Kuće slavnih…

NBA 30. jul 20170:50 > 1:04
Podeli:
Getty images/Ronald Martinez

Trejsi Mekgrejdi spada u red velikih NBA imena koja nisu osvajala šampionski prsten, ali su pronašla svoje mesto u Kući slavnih.

Nekadašnji prvi strelac lige i sedmostruki Ol star igrač uskoro će zvanično postati „Hall-of-famer“.

Mejkgrejdi, koji je u svoje vreme važio za jednu od najvećih zvezda lige i imao nestvarne proseke, tek je pred kraj karijere dobio priliku da oseti igranje u velikom finalu (sa San Antonijom), ali je u penziju otišao bez osvojene titule.

Društvene mreže danas pružaju ljudima priliku da se čuje njihov glas, i prvo što uvek kažu je: Ovaj nema prsten! 

Morate da imate jak tim i malo sreće, zar ne? Nažalost, ja nisam imao tu privilegiju. Ali mogu da odgovorim tim ljudima: Svako može da osvoji titulu. Ali ne može svako da uđe u Kuću slavnih.

Ti Mek je u Hjustonu igrao zajedno sa Jao Mingom. Osim što su činili sjajan tandem, to mu je donelo i prepoznatljivost u najmnogoljudnijoj zemlji sveta.

Ljudi koji se bave mojim marketingom kažu mi da sam u Kini popularniji i od samog predsednika. Sve je to Jaova zasluga. Bilo je zadovoljstvo igrati sa njim.

Mekgrejdi je jedan od svega četvorice igrača koji su u ovom veku imali prosek od 32 poena u NBA sezoni. Dva puta je biran u prvi tim lige, isto toliko puta je bio prvi strelac.