Hardavej nije rekao da Lenard nije superstar, naprotiv

NBA 16. avg. 20176:11 > 6:12
Podeli:
Streeter Lecka/Getty Images

Legendarni američki košarkaš Peni Hardavej našao se poslednjih dana u centru pažnje zbog svoje izjave o zvezdi San Antonio Sparsa Kavaiju Lenardu, a sada se ispostavilo da je ona potpuno izvučena iz konteksta.

Svi američki mediji preneli su da je Hardavej rekao da Lenard nije superstar, ali da ga uprkos tome smatra dobrim igračem.

Superstar? Ne. Kavai Lenard nije superstar jer nije zainteresovan da bude zaštitno lice lige i da se pojavljuje u reklamama. Dobar je igrač, ali ne bih ga nazvao superstarom“, izjava je koju su brzinom svetlosti preneli svetski mediji.

Hardavej je o Lenardu pričao u intervjuu na jednom radiju, a pošto je on objavljen mnogi su mogli da se uvere da su ti komentari u potpunosti izvučeni iz konteksta. Ono što je nekadašnji košarkaš Orlando Medžika, Finiks Sansa, Njujork Niksa i Majami Hita rekao o Lenardu suprotno je onome što su svi mediji objavili.

Neću da ublažavam – volim Kavaija. Ono što pokušavam da kažem, da li je superstar? Znate šta, mogao bih da dam Kavaiju titulu superstara. Pošto on nije momak koji voli reklame, nije neko ko želi da bude lice lige. Želi samo da obavi svoj posao. Ne želi da priča, a to ipak ide uz ulogu superstara. Ali, on bi za mene bio superstar, definitivno, pošto može da se izbori sa svakim igračem u ligi“, zapravo je rekao Hardavej.

Sam Hardavej se oglasio izjavom u „San Antonio Ekspres Njuzu“, poručivši svima da se smire.

Nikada nisam rekao da Kavai nije superstar. Znam da je superstar. Samo sam rekao da ne voli medije i sponzore, kao deo onoga što donosi titula superstara. On je najbolji igrač na obe strane terena u ligi“, istakao je Hardavej.