Vejd: Uvek sam bio prva ili druga opcija, sada…

NBA 22. okt. 201721:22 > 21:28
Podeli:
Gary Dineen/NBAE via Getty Images

Bek Klivlenda Dvejn Vejd još traži svoje mesto u timu iz Ohaja. Sjajni šuter priznaje da je daleko od uloge koju bi želeo da ima u timu, ali veruje da će se brzo prilagoditi i imati značajan uticaj na igru Kavsa.

Pokušavam da pronađem svoju ulogu u timu. Nikad pre nisam bio u sličnoj situaciji. Tražim svoje mesto i pokušavam da shvatim kako mogu da budem najkorisniji timu. Sve se dogodilo vrlo brzo. Ova nedelja je bila izuzetno duga„, rekao je Vejd.

Peti pik sa čuvenog drafta 2003. u karijeri je osvojio tri titula sa Majamijem, a među Kavse je došao da u poznim godinama sa Lebronom Džejmsom pokuša da stane na put Golden Stejtu i napadne još jedan „prsten“.

Kako se ova sezona razlikuju od prethodnih? Uvek sam bio prva ili druga opcija u napadu, sada je drugačija„, dodao je bek Kavsa.

Vejd je posle 13 sezona provedenih u Majamiju prošlu proveo u rodnom Čikagu. U dresu Bikova prosečno je beležio 18.3 poena, 4.5 skokova i 3.8 asistencije.

U uvodna tri meča ove sezone iskusni košarkaš beleži 5.7 poena, 3.3 asistencije i 2 skoka za 24 minuta provedena na terenu.