Jokićevo "laktanje" Bruksa uvelo u poraz: Žao mi je…

NBA 24. okt. 20178:12 > 8:43
Podeli:
Bart Young/NBAE via Getty Images

Srpski košarkaš Nikola Jokić postigao je 29 poena u porazu svojih Denver Nagetsa od Vašingtona (109:104), ali je njegov nesmotren potez pri kraju meča doprineo pobedi Vizardsa.

 Srpski košarkaš je pri rezultatu 104:102 za Vizardse, krenuvši ka klupi rukom nesmotreno potkačio trenera Vašingtona Skota Bruksa, zbog čega je zaradio tehničku grešku. Bredli Bil je posle toga realizovao slobodno bacanje, pa iskoristio i sledeći napad, pa više nije bilo prilike da Denver dođe do pobede, pošto se sve desilo na 32 sekunde do kraja (107:102). 

Posle meča Jokić se izvinio saigračima zbog nepromišljenosti, koja je na kraju možda i odlučila pobednika. 

„Dobio sam tehničku grešku. Dešava se, žao mi je što sam svoju ekipu doveo u lošu poziciju. To je jedino što mogu da kažem. Postigli smo koš, pogledao sam ka sudiji jer sam mislio da je bio faul, okrenuo sam pogled da vidim rezultat, onda sam udario trenera Bruksa. Mislio sam da je mene neko odgurnuo, ali sam pomislio nije zaista važno“, bio je razočaran Jokić

Pre nego što se desila „situacija“ sa Bruksom Jokića je u napadu odgurnuo igrač Vizardsa Ijan Mahinmi. 

Slično kao kod moje situacije sa Gortatom. Neko me je odgurnuo…“, dodao je Nikola Jokić.

Ipak, razlozi poraza su bili i u izgubljenim loptama, kojih je bilo 24, od toga je Jokić imao osam. 

„Da, ali uspeli smo da se vratimo u meč. Dobro smo počeli drugo poluvreme, dok su izgubljene lopte bile zbog lenjosti, nismo bili agresivni uopšte. Bilo je potrebno da se malo pokrenemo. Izgubili smo a ja sam bio najbolji strelac, možda je bolje da ne postižem poene. Prihvatio bih da nemam poene a da pobedimo“, zaključio je potišteno Nikola Jokić. 

Da nije bilo namere potvrdio je i trener Vizardsa Skot Bruks, u ovom slučaju „oštećena“ strana.

„To je bila neobična, čudna situacija. Mislim da Jokić to nije uradio namerno. To mi se nikada nije desilo“, rekao je Bruks. 

I trener Denvera Majk Meloun smatra da je reč o slučajnosti. 

„Pogledao sam snimak deset puta. Nikola je rekao da nije bilo namerno. On je izlazio sa terena, Bruks je ulazio na teren. Došlo je do kontakta. Mislim da je malo i preterano sve. Skot Bruks je dobar čovek i trener, nije bilo namere. U žaru borbe se dese stvari koje ne možete da objasnite“, rekao je Meloun.