Bledso kažnjen zbog tvita, sve bliži Baksima

NBA 7. nov 201716:22 > 17:03
Christian Petersen, Getty Images Sport

Plejmejker Finiks Sansa Erik Bledso kažnjen je sa 10.000 dolara zbog javnog iskazivanja nezadovoljstva na Tviteru od NBA lige. Ubrzo su se pojavile informacije da će Sansi trejdovati Bledsoa, koji bi karijeru trebalo da nastavi u Milvoki Baksima.

Bledso je 22. oktobra tvitovao: „Ne želim da budem ovde“, ali je kasnije negirao da se njegova poruka odnosi na tim, već na frizerski salon?!

Generalni menadžer tima iz Arizone Rajan Mekdonaf nije poverovao 27-godišnjem beku i Bledso je odstranjen iz tima. NBA liga je zbog spornog tvita kaznila igrača Finiksa sa 10.000 dolara, a identična kazna izrečena je i Markifu Morisu pre dve godine kada je javno tražio da bude trejdovan.  

Bledsoov saigrač Džarid Dadli razume zbog čega je plejmejker kažnjen.

„Liga ne želi da igrači iznose prljav veš preko društvenih mreža. Smatram da igrači čak ni u intervjuima ne bi trebalo da iznose zahteve za trejd, neke stvari treba rešiti unutar kluba. Verujem da se Bledo sada kaje zbog tvita“, rekao je Dadli.

Bledso je zatražio da napusti Arizonu još pre početka sezone, ali uprava Sansa nije pronašla odgovarajući angažman. Jedna od mogućih opcija bio je odlazak u Detroit u zamenu za Redžija Džeksona, a poslednje informacije ukazuju da je rešenje nađeno u trejdu u Bakse.

Kako prenosi ESPN, Baksi će u zamenu za Bledsoa u Finiks poslati Grega Monroa, kojem ističe ugovor na kraju sezone, i pika iz prve runde na narednom draftu.

Bledso je član Sansa od 2013. godine, a ove sezone odigrao je samo prva tri meča uz prosečno 15,7 postignutih poena.

Finiks se trenutno nalazi na 13. mestu Zapadne konferencije uz skor od 4 pobede i 7 poraza.

P.G.