Gasol: Nisam tražio da otpuste Fizdejla, nisam takav

NBA 29. nov 201717:50 > 17:51
Podeli:
Wesley Hitt/Getty Images

Centar Memfis Grizlisa Mark Gasol kaže da ni na koji način nije uticao na to da trener Dejvid Fizdejl dobije otkaz u timu iz Tenesija.

Posle osmog uzastopnog poraza, od Netsa u nedelju, nisu razgovarali jedan sa drugim, ali Španac negira da je govorio protiv Fizdejla i da je tražio njegov otkaz od menadžmenta.

“Ne. Uopšte nisam. Niko ne voli da vidi promenu trenera u toku sezone, bio sam pomalo šokiran tom odlukom. Nikada ne bih pokušao nešto tako, uvek držim leđa treneru. Jeste šok, ali to je priroda posla, sutra možda budem ja u pitanju ili neko drugi. Organizacija je veća od svakog igrača ii trenera“, rekao je 32-godišnji Gasol.

NBA igrači i treneri takođe su bili zatečeni, mnogi od njih poput Lebrona Džejmsa otvoreno su se pitali zašto je Fizdejl dobio otkaz, posebno je „poludeo“ Stiven Džekson, a plej Grizlisa Majk Konli zahvalio mu se putem Tvitera.

“Prepreke otkrivaju pravi karakter. Hvala za sve lekcije kojima si me naučio i za to što si mi pomgao da budem bolji igrač, vođa i osoba“, napisao je Konli.

Gasol je bio besan što je celu poslednju četvrtinu meča sa Netsima presedeo na klupi i posle nije krio koliko je ljut.

https://twitter.com/Devin_Walker5/status/934973979508510721


“Nema ništa što mogu da uradim u vezi sa time (otkazom Fizdejlu). Sve što mogu da uradim jeste da pobeđujem i da prihvatim svoj deo odgovornosti za skor koji trenutno imamo (7-12). Moram da probam da zadržim timski duh“.

Španski centar ipak jeste priznao da je imao hladan odnos sa Fizdejlom, kao i da je razgovarao sa vlasnikom Robertom Perom posle nedeljnog okršaja.

“Od Roberta sam saznao za otkaz Fizdejlu, pozvali su me posle toga da bi mi stavili do znanja u kojem smeru dalje idemo. Niko ne voli da bude u situaciji u kojoj smo mi sada. Raspadali smo se, Dejvid i ja nismo sve vreme bili složni, ali imali smo istu nameru da napravimo jaku celinu od tima. Nismo pronašli način da to uradimo“, zaključio je Gasol.

Ove sezone Mark prosečno beleži 19,1 poen, 9,1 skok i 4,1 asistenciju.