Irving: Moj um u 4. četvrtini radi brže nego ostalima

NBA 1. dec 201718:30
Podeli:
Maddie Meyer, Getty Images

Kajri Irving nastavlja sa odličnim igrama u dresu Boston Seltiksa, a posle pobede nad Filadelfijom (108:97) rekao je da naročito voli periode kada se mečevi lome.

“Poslednja četvrtina je vreme kada krećem – to je najbolje vreme za košarku, naročito kada je utakmica neizvesna. To je osećaj ultimativne slobode, prilika da pokažeš sve ono što si radio i da uradiš ono što je najbolje za svoj tim, pogotovo što u poslednjoj četvrtini verovatno nećeš dobiti one šuteve koje si dobio u prve tri jer se ekipe prilagođavaju“, kaže Irving i dodaje:

“Zato kao igrač moraš da donosiš veoma brze odluke – šta da radiš sa loptom i gde saigrači treba da budu. Neki momci misle brže od drugih, a ja imam sreće da moj um radi mnogo brže nego ostalima u poslednjoj četvrtini, tako da me to pokrene“.

U trijumfu nad Siksersima Irving je upisao 36 poena (12-21 iz igre), 4 skoka i 3 asistencije, a devet poena dao je u poslednjem periodu.

“Sve vreme govoim koliko smo mi kao treneri razmaženi jer imamo igrače takvog nivoa. Irving je jedan od najnadarenijih strelaca na svetu, može da naškodi rivalu sa vrlo malo prostora i da učini da to izgleda lako“, rekao je trener Bred Stivens, a nadovezao se Al Horford:

“Luksuz je imati ga u timu jer mnogi nemaju tako nešto – on je igrač sa izraženom voljom za pobedom, njegova sposobnost da pogađa ključne šuteve me impresionira“.

Seltiksi imaju skor 19-4 i prvi su na Istoku, a u sledećem meču dočekuje Finiks Sanse u nedelju.